qxif-facebook-square

Oprichting

Fanfare "De Volharding" werd op 1 februari 1937 opgericht te Putte NL.

Voor de datum kende de gemeenschap Putte, bestaande uit Putte-Kapellen, Putte-Stabroek (België) en Putte (Nederland) één fanfare, genaamd 'Vebroedering'. Deze vereniging bestaat overigens ook nog steeds. Aangezien de leden uit België in 1937 geen vrij konden krijgen om een muziekuitvoering te geven ter ere van het huwelijk van prinses Juliana en prins Bernhard, werd er besloten dat er in Putte (Nederland) een fanfare zou moeten worden opgericht.

Deze fanfare werd "De Volharding".

Groei

Het korps kende in de beginjaren zo'n 15 leden en speelde in de 3e afdeling fanfare. Door de jaren heen werd er hard gewerkt aan het niveau van de vereniging en werd er veel geinvesteerd in opleidingen. Zo kon de fanfare groeien van 15 leden naar 85 leden. Ook de prestaties groeiden mee. De fanfare promoveerde geregeld. Ook in de wedstrijden bleven de resultaten niet uit. Tweemaal behaalde "De Volharding" de titel Brabants Kampioen.

In het jaar 1997 behaalde de fanfare "De Volharding" tijdens het Kampioenschap van Nederland de titel Nationaal Kampioen in de afdeling 'uitmuntendheid fanfare'.

Na het behalen van een mooie 1e prijs tijdens het bondsconcours in december 2001, behaalde fanfare "De Volharding" tijdens het Kampioenschap van Nederland in 2002 wederom de titel Nationaal Kampioen in de afdeling 'uitmuntendheid fanfare'.

Ook werd er geregeld tijdens het streekconcours van de muziekverenigingen uit de gemeente Woensdrecht (Hoogerheide, Huijbergen, Ossendrecht, Woensdrecht en Putte) de hoogste puntenscore door "De Volharding" behaald.

Afgelopen jaren heeft "De Volharding" veelvuldig kwalitatief hoogstaande concerten ten gehore gebracht tijdens diverse evenementen op diverse locaties. Hierbij kunnen we als hoogtepunt het ON-STAGE Gala Concert in 2012 vermelden en natuurlijk de deelname aan het bondsconcours in Zaandam in 2015 waarbij de geweldige score van 90 punten met lof der jury is behaald.

Huidig

Fanfare "De Volharding" komt momenteel uit in de 2e Divisie Fanfare (de vroegere ere-afdeling).